Bestill time med SMS

Send til 2097:

RINGVE fødselsdato, ditt navn, grad av hast

(Unngå sensitiv informasjon)

Se eksempel

RINGVE 030562 Kari Normann Trenger time for konsultasjon

Kr. 6,- per mottatt melding.

Normalt to meldinger - bekreftelse og timeavtale.

NB: Tjenesten kan ikke benyttes om man har reservert seg mot kortnummer
Viktig informasjon om Koronaviruset

Ringve Legesenter

 

Vi er 5 fastleger; Marthe Butt, Marthe Kjeldstad, Even Mork, Sverre Sande og Dag Blix-Nilsen. 

Vi holder til i lokaler i Harald Hårfagres gate 2 på Lade, der elefantapoteket holdt til tidligere. Se lenke til kart her. Buss nr 4 stopper rett ved.

Hvis du ønsker en av oss som din fastlege, kan du ringe fastlegetelefonen på 810 59 500 eller benytte deg av www.helsenorge.no

Aktuelt


Influensavaksine

26. oktober 2020

Årets influensavaksine er kommet, og vi har startet vaksinering. I denne omgang har vi kun lov til å vaksinere risikogrupper. Trolig vil øvrige pasienter få tilbud fra 1 desember om vaksine.

Risikogrupper er:

 • Gravide i 2. og 3. trimester, og gravide i 1. trimester med annen tilleggsrisiko 
 • Beboere i omsorgsboliger og sykehjem
 • Alle fra fylte 65 år
 • Barn og voksne med:
  • diabetes type 1 og 2
  • kronisk lungesykdom (inkludert astma), hjerte- og karsykdom (annet enn velregulert høyt blodtrykk), leversvikt eller nyresvikt
  • kronisk nevrologisk sykdom eller skade
  • nedsatt immunforsvar som følge av sykdom eller behandling av sykdom (f.eks. kreft, HIV, reumatoid artritt og andre sykdommer)
  • svært alvorlig fedme (KMI over 40)
  • annen alvorlig og/eller kronisk sykdom der influensa utgjør en alvorlig helserisiko, etter individuell vurdering av lege

I tillegg anbefales influensavaksine til:

 • Helsepersonell og andre ansatte i helse- og omsorgstjenesten som har nær kontakt med pasienter ved behandling eller pleie
 • Personer som bor sammen med immunsupprimerte pasienter
 • Svinerøktere og andre som har regelmessig kontakt med levende griser.

DET ER INGEN DROPIN VAKSINE IÅR - PASIENTER BES KONTAKTE OSS SOM ORDINÆR TIMEBESTILLING FOR TIDSPUNKT TIL Å FÅ VAKSINE.

KORONAVIRUS

13. mars 2020

For å forhindre smitte ser vi oss nødt til å stenge deler av venterommet. 

Ingen med mistanke om luftveisinfeksjon (Hoste, halssmerter, feber) får møte opp på legesenteret uten å ha konferert per tlf/videokonsultasjon.Vi har måttet ta vekk internett timebokbestillinger slik at vi har mulighet til å prioritere akutt hjelp.


Vi har for tiden stor pågang på telefon og SMS, du må forvente lengre ventetid. Dersom du ikke har mulighet til å vente i telefonkø, send oss en SMS om at du ønsker å bli oppringt når vi er ledige.

For årskontroller, helsesjekk, blodprøver og andre ting som ikke haster ber vi om å vente til nåværende beredskap er endret, nærmere informasjon på våre hjemmesider.

Alle henvendelser til legen som kan behandles via videokonsultasjon foretrekkes av preventive hensyn, da vi holder legesenteret fritt for smitte til fordel for våre kronisk syke pasienter og for vårt helsepersonell.

Pneumovax (lungebetennelsevaksine) er nå forbeholdt personer med medisinske tilstander som gir spesielt høy risiko for invasiv pneumokokksykdom (IPD):

 • Hivinfeksjon / aids (blå resept)
 • Stamcelletransplantasjon (blå resept)
 • Anatomisk eller funksjonell miltmangel (blå resept)
 • Cerebrospinalvæskelekkasje
 • B-cellesvikt
 • Hematologisk kreft (leukemi, lymfom, myelomatose)
 • Organtransplantasjon

Vi gjør oppmerksom på at test av korona gjøres IKKE hos oss, men på legevakt.

KORONAVIRUS

12. mars 2020

Hei. Vi har stor pågang på telefon nå, og vi prøver å besvare telefon så godt som mulig. Dersom du ikke er syk eller har symptomer, ber vi deg om å sende melding til oss, så skal vi besvare så snart som det er mulig. Alle som har luftveisplager nå, må ta kontakt på forhånd, slik at vi får vurdere om du må ha en nærmere undersøkelse. Vi har nå også mulighet for videokonsultasjon, og vil benytte dette en del fremover. Vi må sannsynligvis endre en del timer og kontroller grunnet smittesituasjonen. Vi ber om forståelse for situasjonen og takker for samarbeid her, og vi skal forsøke å hjelpe deg så snart som mulig.

KORONAVIRUS

11. mars 2020

Vi ber nå om at alle pasienter med luftveissymptomer må ta kontakt med legekontoret på telefon eller elektronisk. Det er viktig at du ikke møter opp på kontoret hvis du har luftveissymptomer før dette er avklart med fastlege. Dette gjelder også om du har time for annen problemstilling. Dette er viktig for å hindre smitte til medpasienter og til ansatte på kontoret. Vi vil i løpet av kort tid ha mulighet for å ta kontakt på video.

KORONAVIRUS

28. februar 2020

Dersom du mistenker at du kan være smittet av koronavirus, er det viktig at du tar telefonisk kontakt med legesenter eller legevakt. Dette er for å hindre at andre blir smittet, og at man får tatt prøve på riktig måte. I Trondheim blir prøver for koronavirus tatt på legevakten. Folkehelseinstituttet har oppdatert informasjon om viruset, og vi anbefaler deg å lese på hjemmesiden til folkehelseinstituttet for å få oppdatert informasjon- fhi.no eller helsenorge.no.

Dersom du ikke finner svar på det du lurer på, kan du ringe informasjonstelefonen for Koronasmitte på 815 55 015.

Hva gjør du hvis du mistenker at du er syk med det nye koronaviruset?

Ta kontakt med lege på telefon for råd og avtale om undersøkelse:

 • ring fastlegen din 
 • dersom du ikke får tak i fastlegen, ring legevakt på telefon 116117

Symptomene på sykdommen er som ved andre luftveisinfeksjoner, som hoste, feber, sår hals, brystsmerter og pustevansker.

Kontakt lege på telefon hvis du har slike symptomer og har vært i minst én av følgende situasjoner:

 • Har vært i et område med vedvarende spredning av koronaviruset de siste 14 dagene.
 • Har hatt nærkontakt med en person som er bekreftet syk med det nye koronaviruset i løpet av de siste 14 dagene.

 

BESTILLE TIME PÅ NETT

3. januar 2020

Hei. Du kan bestille time til din fastlege direkte i vår timebok og du kan velge tidspunktet hos din fastlege selv. Vi gjør oppmerksom på at du kun kan bestille time til din egen fastlege.

Påminnelse vedrørende digital sykemelding

5. januar 2018

Som hovedregel skal all sykemelding skje på konsultasjon.

Unntaksvis etter avtale med din lege, kan forlengelse skje uten legetime. Vi minner da om at du fortsatt må betale hos oss for sykemelding, selv om du mottar dine sykmeldingsblanketter via digital løsning fra NAV.

For å betale for denne tjenesten, kan du enten komme hit, tjenesten koster da kr 65, eller få faktura tilsendt i posten for kr 65 + fakturagebyr kr 117.

 

 

 

Offshoreattester

9. januar 2014

Fra 01/01/14 gjelder ny forskrift i fht offshoreattester. Det innebærer blandt annet at lege som skriver slike attester må være sertifisert petroleumslege.

Hos oss er Even Mork, Marthe Butt og Marthe Kjeldstad sertifiserte petroleumsleger.

For pasienter som har fastlege her, kan du bestille tid til det som ved vanlig legetime. Personer som ikke har fastlege knyttet til senteret, må kontakte oss per telefon eller komme innom for avtale.

SMS og internettbestilling

20. september 2012

Vi vil gjøre våre pasienter oppmerksomme på at vil tilbyr både time- og reseptbestilling via sms og nett. Våre medarbeidere behandler disse fortløpende i kontorets åpningstid.  Se kolonnen til høyre for framgangsmåte.

E-resept

31. august 2012

Vi bruker e-resept. For nærmere informasjon se www.eresept.no

Les flere artikler